Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، اولین نشست تخصصی  کمیته های مدیریت بحران و حفاظت پیشگیرانه موزه ها از صبح روز چهارم دی ماه در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی در حال برگزاری است، در این برنامه محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور گفت: سوانح متعددی از جمله آتش سوزی میدان حسن آباد، مسجدجامع تهران و ... نشان می دهند که باید  با یکدیگر در حوزه پیشگیری از آتش سوزی همکاری کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قطعا حفاظت پیشگیرانه به مرمت آثار تاریخی ارجحیت دارد و می تواند کمک کند اتفاق ناگواری در آینده رخ ندهد.

وی گفت: ما کارهای مختلفی انجام دادیم، کلیاتی از مواردی حفاظتی و پیشگیرانه را در قالب آیین نامه ای برای موزه ها تهیه شده و به بقیه استان ها ابلاغ کرده ایم. کمیته بحران نیز در این زمینه شکل گرفته است.

وی گفت: ما عضو سازمان های بین المللی هستیم، سپر آبی یکی دیگر از نهادهای جهانی است که برای کم به آموزش پیشگیرانه به آن پیوسته ایم، ایران به کنوانسیون ها و نهادهایی که در این حوزه کار می کند، متصل شده است، چند روز پیش هم سفیر اتریش در کاخ نیاوران اعلام کرد آمادگی دارد برای حمایت از کارگاه پیشگیری از بحران اقدامات لازم را انجام دهد.

وی گفت: ما تلاش می کنیم از ظرفیت داخلی خود پژوهشگاه میراث فرهنگی و ظرفیت بیرونی حداکثر بهره را ببریم، آتش نشانان تهران نیز کمک کرده اند و خودشان متقاضی برپایی کارگاه آموزشی بوده اند ما هم زمینه بازدید از موزه ها را در اختیارشان قرار داده ایم.

طالبیان ادامه داد: برخی از موزه ها به سیستم دستی اطفای حریق متصل هستند و یا در برابر زلزله ممکن است پناهی نداشته باشند لازم است در این نشست به جمع بندی های مختلفی در این زمینه برسیم.

در ادامه فاطیما محسنی دبیر کمیته مدیریت بحران و حفاظت پیشگیرانه موزه های کشور در این نشست گفت: مخاطرات جوی زمین شناختی، بیولوژیک و توپولوژیک از جمله مخاطراتی هستند که عوامل انسانی در ایجاد آنها دخالت مستقیمی ندارند. فرو ریختن بناها، انفجارهای، آتش سوزی، نشت مواد شیمیایی، ناآرامی ها، عملیات تروریستی، تصادفات، مخاطرات انسان ساخت هستند.

وی گفت: از جمله وظایف این کمیته تشکیل مرکز مدیریت بحران، تشکیل کمیته های محلی، کارگروه های تخصصی بر اساس نیازها، شناخت بحران و ریسک در موزه ها از طریق بازرسی دوره ای، مدیریت کاهش یا رفع خطر با نظارت و کمک حوزه های تخصصی است.

محسنی گفت: پاکسازی و ساماندهی موزه، برآورد خرابی و خسارت به آثار، مستند نگاری از آثار، اطلاع رسانی به مردم، راه اندازی کارگاه و آزمایشگاه حفاظت، آسیب شناسی و بررسی ضعف ها و قوت های واکنش در برابر بحران بخش هایی از دستورالعمل کمیته در فاز بازسازی بعد از بحران است.

کد خبر 4807370 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: کاخ نیاوران اتریش ترجمه کتاب و کتابخوانی ادبیات رایزنی فرهنگی ادبیات کودک و نوجوان ادبیات جهان خانه کتاب دفاع مقدس تجدید چاپ جشنواره قصه گویی بازار نشر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گردشگری میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۴۴۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی استان فارس

مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس از خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی استان خبر داد. - اخبار استانها -

غلامرضا غلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم از شیراز، اظهار داشت: بارندگی شب گذشته علاوه بر اینکه رحمت به مردم فارس عنایت کرد اما به دلیل حجم زیاد بارش‌ها برخی از راه های روستایی در شهرستان نورآباد ممسنی را تحت تاثیر قرار داد و سازمان راهداری و فرمانداری شهرستان در تلاش برای ترمیم این راه‌ها هستند.

وی همچنین از خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی استان خبر داد و گفت: برخی از مزارع خوشه‌های گندم و محصولات دیگر نیز دچار خسارت شدند و برخی از اراضی کشاورزی هم به دلیل حجم و شدت بارش‌ها دچار فرشایش و آسیب شدند.

مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس از کشاورزان خواست تا برای خسارت خود به سازمان جهاد کشاورزی و ستاد مدیریت بحران استان مراجعه کنند تا در صورت تخصیص اعتبار خسارت‌ها پرداخت شود.

غلامی بیش‌ترین میزان بارش‌ها را در شهرستان‌های اردکان سپیدان با 560 میلی‌متر، نوآباد ممسنی با 525 میلی‌متر و در نهایت شهرستان فیروزآباد با 428 میلی‌متر اعلام کر و گفت: این توده هوا امروز عصر از استان خارج و شهرهای جنوبی را در برخواهد گرفت.

مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس در ادامه بیان کرد: بارندگی‌های اخیر برای سال زراعی جاری یک عیدی خوبی بود و امیداواریم مسئولان برای امسال برنامه‌ریزی کنند تا این بارش‌ها را با انجام کارهای آبخیزداری از جمله ایجاد بندهای سنگی و ملاتی، بانکت بندی و کاشت گونه‌های گیاهی کم آب‌بر نگذاریم این حجم آب از استان خارج شود.

غلامی تصریح کرد: خوشبختانه رعد وبرق دیشب تلفات جانی را در برنداشته اما عشایران شهرستان ممسنی برنامه زمانبندی کوچ را رعایت نکردند و دچار مشکل شدند و هلال احمر استان در حال امدادرسانی به آن‌هاست.

وی اعلام کرد: در حال حاضر تمامی جاده‌های فارس باز و تردد روان است و آبگرفتگی معابر را در سطح شهر شیراز گزارش نشده است.

انتهای پیام/424/.

دیگر خبرها

  • گزارش آخرین وضعیت سیل در خراسان‌جنوبی 
  • مقابله با ساخت و سازهای غیراصولی و ناایمن در کرمانشاه
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی فارس
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی استان فارس
  • ستاد پیشگیری و فرماندهی عملیات مدیریت بحران در دهلران تشکیل شد
  • هشدار مدیریت بحران استانداری برای تردد در محور خوسف_قلعه زری
  • هشدار مهم مدیریت بحران استانداری
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • مانور پیشگیری از آبگرفتگی احتمالی و کمک به دفع آب‌های سطحی در معابر و خیابان‌های اهواز
  • ویسی به کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال دعوت شد